De tre første ukene har vi fokus på at alle blir trygge og får testet ut de ulike spillene slik at de finner ut hva de liker. Noen vet allerede hvilke spill de vil delta i og da er det viktig at foresatte er kjent med dette og gir samtykke. 

Under finner dere en oversikt over hvilke spill vi har satset på i oppstarten og veiledende aldersgrense: 

Rocket league           Aldersgrense: 3+ 

FIFA                  Aldersgrense: 3+ 

Fortnite               Aldersgrense: 12 

CS:GO                Aldersgrense: 16                         

 

Det vil bli lagt ut informasjon om hvordan disse spillene spilles i konkurranser/ kamper. Norges E-sportsforbund arrangerer bredde serie. 

 

For å delta i Moen E-sport, må man være medlem i Moen sportsklubb. Medlemsavgiften er kr. 100,- per år

I tillegg er det en treningsavgift/ sesongavgift på kr. 500,- per halvår (august til desember og januar til mai). Fordi vi nå starter opp "midt i" en sesong, blir sesongavgiften denne høsten kun kr. 300,- 

 

E-sport er underlagt fairplay konseptet og vi har stort fokus på hvordan vi skal behandle de rundt seg. Det er i tillegg laget et eget regelverk for hvordan utstyret skal behandles, dette fordi vi ønsker å ha utstyret lengst mulig og til glede for alle. 

 

E-sport handler ikke bare om gaming. Fysisk aktivitet er vel så viktig. Vi har lagt opp til fysisk trening to ganger i uken. Disse treningene er obligatorisk for alle som vil delta i e-sport, dvs. alle må minimum være med på en trenings økt per uke. Er det behov for tilrettelegging grunnet skader eller andre grunner, ta kontakt slik at vi kan tilpasse treningen. Fysisk trening gir bedre fokus og mye av treningen kommer til å være basert på lagspill. 

  

Trenerne våre vil fokusere på å lære spillerne alt fra basis ferdigheter innenfor det valgte spillet, så vel som de elementene som man må beherske for å bli en dyktig lagspiller. Effektiv kommunikasjon, strategi, bevegelse mønster osv. er viktige egenskaper. Det vil også være fokus på hånd og øye koordinasjon så vel som trening for å få på plass muskelhukommelse ved bruk av mus og tastatur og håndkontroller. 

 

Vi har både lokale trenere som er til stede og bistår spillerne, så vel som analytikere som analyserer hva hver spiller og lag må gjøre. Ut ifra denne analysen så vil det bli utviklet individuelle og lagbaserte treningsplaner. Dette for at spillerne skal lære å mestre spillet både individuelt og som ett lag. 

  

Det er viktig å presisere at det viktigste med e-sport er å ha det gøy, men for de som ønsker å satse så skal vi også legge til rette for dette. Vi vil også invitere foreldre til å bli med å se på hva ungdommen deres holder på med. Vi er i dialog med flere foredragsholder som vil komme å holde foredrag for foreldre og spillere samt lage matnyttige små videoer som legges ut på vår hjemme side og youtube kanal. Dette er både for å informere dere foresatte og spillerne. 

 

I samråd med Norges E-sport forbund vil vi lage en informasjonsvideo som vil gi en god ledetråd på hva denne nye sporten er og hva som ligger bak. 

 

 

Spørsmål kan sendes til e-sport@moensk.no eller ta kontakt med  

Stian Lervåg 

leder E-sport 

på 469 07 088 

Moen Sportsklubb (moensk.no)